Header Sedació Conscient

Sedació conscient

Per a tractaments extensos o cirurgies complicades, oferim sedació conscient per a una experiència relaxada. Amb un metge anestesista, garantim confort durant la seva visita al dentista.

Què és la Sedació Conscient? La podem definir com un procediment per aconseguir un estat de relaxació mentre es fa el tractament bucodental. Un metge anestesiòleg i per via intravenosa, introdueix un medicament relaxant (en sedant) per a poder tenir al pacient de forma conscient però relaxat. 

Un cop es té el pacient sedat, s’ha de posar, igualment, l’anestèsia local, per evitar el possible dolor del tractament, però aquesta anestèsia es posa un cop el pacient ja està sedat. En tot moment, l’anestesiòleg controla la freqüència cardíaca, la saturació d’oxigen… tot per a la màxima seguretat del procediment. 

Per a poder fer la sedació conscient, és convenient que el pacient estigui en dejú un mínim de 6 hores. Abans de realitzar la Sedació Conscient, el metge anestesiòleg realitza una valoració del pacient, de les possibles patologies que pateix i de la mediació que pren. Des de la Clínica Dental del Dr. Oriol Cantó enviem tota la informació subministrada pel pacient al metge anestesiòleg dies abans del procediment. 

A qui va dirigida la Sedació Conscient? La Sedació Conscient es pot realitzar a tota aquella persona que ho desitgi, que vulgui fer-se aquella cirurgia complexa i llarga però vol estar en un estat de relaxació i que no li suposi un esforç important degut al temps. Però especialment indicat per a totes aquelles persones que tenen por a anar al dentista, que tenen pànic i que aquest és el motiu pel qual s’han abandonat i requereixen d’uns tractaments llargs. 

A la Clínica Dental del Dr. Oriol Cantó tenim comprovat, després d’anys d’experiència, que amb la Sedació Conscient molts d’aquest pacient acaben perdent la por i que, posteriorment, els tractaments més senzill, conservadors i de manteniment els podem fer sense necessitat de la Sedació Conscient.

Un altre perfil molt adequat per l’ús de la Sedació Conscient és el pacient amb algun tipus de diversitat/discapacitat intel·lectual: paràlisi cerebral, Síndrome de Down, autisme… Amb aquest pacients la Sedació Conscient és la solució. Ens permet fer el tractament bucodental amb la màxima comoditat pel pacient. 

En tots els casos, la recuperació és molt ràpida, podent tornar a casa després de poca estona, tot i que és recomanable no agafar el transport públic, conduir o fer feines delicades en les següents 6-12 hores. Sempre s’ha de tornar a casa acompanyat d’alguna persona adulta.

Sedació conscient

Demana cita prèvia    icon-angle icon-bars icon-times