Header FAQ

FAQ

Benvingut a la nostra secció de Preguntes Freqüents (FAQ). Coneix més sobre alguns dels nostres tractaments o sobre la nostra Clínica. Necessites més detalls? Contacta’ns i estarem encantats d’ajudar-te!

Associació Dental d’Ajuda al Discapacitat (ADADI)

L’Associació Dental d’Ajuda al Discapacitat, creada el 2006 per garantir l’atenció adequada a pacients amb necessitats especials (físiques i/o psíquiques). Disposem de les instal·lacions adaptades per a poder ser atesos amb les millor condicions, tal i com es mereixen: cadira de rodes, llitera, sedació conscient…

Més informació

Implants

Què són exactament els implants?

Els implants dentals són una imitació de les arrels naturals de les dents, fets de titani, aliatge de titani o de ceràmica (zircònia). Com l’arrel natural, l’implant s’incrusta a l’os maxil·lar i serveix de suport de les futures dents. Les peces dentals noves es fixen a l’arrel artificial, amb fermesa i suavitat. L’aspecte de l’implant és molt natural i agradable, sent la millora forma que tenim avui en dia de substituir les dents perdudes. 

Com sé que necessito un implant? 

Quan s’ha perdut una o més dents, independentment de les causes de la pèrdua, s’han de reposar. També pot ser adequat per a substituir dents que s’han fet malbé i no es poden recuperar. Els implants ofereixen uns bons resultats després de més de 50 anys d’història clínica.  

A més, gràcies als implants, es pot evitar que l’os dels maxil·lars perdin volum i facin malbé altres teixits que deteriorin l’aspecte de la cara, provocant un aspecte envellit o a la formació d’arrugues. 

Si el meu os maxil·lar és tant reduït que no permet un implant, quina solució hi ha? 

Per a aquests casos existeixen diferents alternatives entre les quals hi ha la regeneració òssia, a partir d’empelts ossis i/o gingivals, amb tècniques de bioenginyeria, implants zigomàtics o subperiòstics. Gràcies als avenços de la implantologia, la rehabilitació òssia té un índex molt elevat d’èxit. 

Les dents seran perdurables i naturals? 

La duració dels implants és la mateixa que la de les dents naturals. Les dents col·locades mitjançant implants dentals, semblaran els teus propis, ja que no només és l’objectiu de la implantologia recuperar la funcionalitat, sinó que l’estètica hi juga un paper fonamental en la confortabilitat i autoestima del pacient. Els resultats et sorprendran.

Més informació

Ortodòncia

S’ha de portar els nens a l’ortodoncista? No n’hi ha prou que el revisi un/a odontòleg/a?

El millor és fer una primera visita quan el nen/a ja té alguna dent. D’aquesta manera, ja es comença a familiaritzar amb el dentista i amb la cura de les seves dent. Algunes malformacions dentals i/o esquelètiques ja es poden començar a tractar a edats molt primerenques. A partir dels 8 anys, quan ja s’han desenvolupat les incisives superiors i inferiors definitives, la visita ja és molt important. Aquesta visita de control pot ajudar a diagnosticar qualsevol problema que pogués sorgir i corregir-ho d’inici.

Quina és l’edat ideal per a començar un tractament d’ortodòncia en nens?

No hi ha una edat ideal. Els tractaments amb aparatologia amovible poden començar-se a partir dels 8 anys més o menys. Els tractaments amb aparells fixes es poden emprar un cop el nen o nena ja tenen les dents definitives. 

L’objectiu d’aquests tractaments és el de moure totes les dents a la seva posició correcte, de tal manera que la mossegada sigui la correcta.

Quin avantatge presenten els alineadors transparents respecte als brackets tradicionals?

A més d’una higiene bucal contínua i, algunes vegades millorada, resulta més fàcil portar un estil de vida actiu amb alineadors transparents que amb aparatologia metàl·lica o transparent fixa amb brackets. El tractament d’alineadors transparents consisteix en una sèrie d’aligners (alienadors) pràcticament invisibles i extraïbles que es canvien cada dues setmanes aproximadament per un nou joc d’aligners. Cadascun d’ells es fabrica específicament per a les teves dents i només per a les teves dents. 

Com que els aparells són extraïbles, pots fer esport, tocar instruments musicals i, en general, facilitar totes les activitats quotidianes de forma normal. S’han de treure en el moment de menjar, rentant-se la boca abans de tornar-los a posar.

Els adults poden portar ortodòncia?

No hi ha edat límit per començar un tractament d’ortodòncia. Tot moment és bo per a millorar la seva salut i estètica dental amb ortodòncia.

Més informació

Periodòncia

És normal que em sagnin les genives? 

NO. El sagnat de les genives no és normal i pot ser símptoma de que la geniva no està enganxada a les dents com hauria de ser. Quan això passa, la geniva no compleix bé la seva funció d’aïllar l’os de l’exterior, donant lloc a una possible contaminació o destrucció progressiva de l’os. La conseqüència,  a mig-llarg termini, és la pèrdua de les dents. És el què s’anomena: periodontitis.

Quines malalties tracta la periodòncia? 

Les principals malalties que tracta la periodòncia són la gingivitis i la periodontitis o piorrea. La periodontitis és una malaltia que afecta a l’os i a la geniva. La gingivitis és la inflamació de les genives.

Són les malalties periodontals molt freqüents? 

La gingivitis és una de les malalties més freqüents del ser humà, essent molt habitual a qualsevol edat (75% en joves de 20 a 25 anys). 

La periodontitis és més rar en joves i adolescents, encara que la seva freqüència  augmenta amb l’edat (al voltant del 10% als 30-40 anys i del 25-30 % entre 50-60 anys).

Més informació

icon-angle icon-bars icon-times