Header odontopediatria

Odontopediatria

La odontopediatria és clau per a una salut dental òptima en adults. Inicia amb bons hàbits des de la infància per evitar problemes futurs.

La salut bucodental del nostres infants, dels nostres fills, és el primer pas per a la salut dental de les persones adultes. Tot comença en la infantesa.

Les dents de llet, les dents que tenen els nens/es fins els 12-13 anys aproximadament, poden tenir els mateixos problemes que les dents dels adults: càries, problemes de genives (gingivitis i/o periodontitis), malposicions dentals, sensibilitats, desgasts… No pel fet que són dents temporals, dents que s’aniran caient i canviant al llarg d’uns anys, vol dir que no s’hagin de cuidar i tractar. 

Una càries gran deriva en un problema del nervi, pel què requereix d’un tractament (endodòncia). Una greu malposició dental i/o esquelètica, comporta un major problema a l’edat juvenil i adulta. Una mala higiene, comporta un problema que s’agreujarà amb l’edat adulta…  

L’educació dental durant l’edat infantil comporta una millor salut bucal en l’edat juvenil i adulta. Una higiene diària dels nostres infants, millora la seva salut bucodental quan siguin adults.

Per aconseguir tot això, és imprescindible fer una revisió cada 6 mesos, o com a molt, una cada any. Hem de pensar que en aquestes edats els canvis bucodentals són molt importats i ràpids. Ensenyar-los a netejar-se bé les dents i les genives cada dia, a fer servir correctament el raspall de dents, a tenir una bona dieta per evitar les càries, a entendre que anar al dentista no és un problema, si no una solució… suposen una millor salut i un estalvi econòmic pels pares. No fer les visites quan toquen, suposa una superior despesa econòmica en un futur.

En alguns casos concrets i degut a malposicions dentals i/o esquelètiques importants, tractaments d’ortodòncia interceptiva són necessaris. Casos on, amb aparatologia especial, ajudem, en edats infantil, a reduir problemes més greus en edats juvenils i adultes. 

Els nostres infants tenen dents petites i en menor nombre, però són dents, iguals que les dels adults. A la Clínica Dental del Dr. Oriol Cantó, ajudem als pares a que els seus fills/es tinguin una bona salut bucodental en totes les edats, des dels nadons, la infantesa i fins a l’edat adulta.

Odontopediatria

Demana cita prèvia    icon-angle icon-bars icon-times