Header cirurgia oral

Cirurgia oral i maxil·lofacial

La cirurgia oral aborda implants, malformacions congènites, dents incloses i regeneració òssia per a millorar funció i estètica dental.

La cirurgia oral engloba aquelles cirurgies que es realitzen a la cavitat bucal, mentre que la cirurgia maxil·lofacial, és la que es realitza a tot el cap i coll (malformacions congènites òssies, tumors…).

Aquestes cirurgies de cap i coll no les podem fer a les nostres instal·lacions, però si tenim el cirurgià maxil·lofacial que les pot detectar, diagnosticar i plantejar el millor tractament.

La cirurgia que si podem fer a la Clínica Dental del Dr. Oriol Cantó és tota la cirurgia oral:

Implants dentals, dents incloses (ullals, queixals del seny, dents in dente…), regeneracions òssies per a donar volum i permetre una bona rehabilitació amb implants, extraccions vàries, elevacions sinusals, quists, apicectomies…

Degut a la pèrdua de les dents, ja sigui per motiu d’una càries molt gran, d’un accident (fractura) o per problemes periodontals, l’os maxil·lar o mandibular es perd en major o menor mesura, pel què, en molt casos, i quan més temps esperem, més freqüentment, s’ha de recuperar aquest os perdut per a poder posar els implants dentals. Aquestes regeneracions òssies es realitzen de diferents maneres. Es pot fer servir os comprat a la indústria farmacèutica (os particulat o en blocs) o es pot fer servir os del propi pacient, os que es treu d’una part de l’os mandibular per posar-lo allà on és necessari. Si el comprem a la indústria farmacèutica, aquest os és d’origen animal. Un cop col·locat aquest os a la zona on es necessita, ens hem d’esperar uns mesos (4-6 mesos) per a poder continuar amb la rehabilitació oral.

Els ullals inclosos es troben en un nombre important de persones. Habitualment tenen un component genètic. Els ullals, dents molt important dins de la funció i l’estètica dental, surten cap als 12-13 anys d’edat i, en alguns casos, no poden sortir al trobar-se mal posats dins del maxil·lar o mandíbula. Per a poder-los portar al lloc que han d’estar, es necessita fer una petita cirurgia (fenestració) i amb l’ajuda de l’ortodòncia, anar-los movent lentament fins aconseguir posicionar-los a l’arcada dental en la posició correcte. 

En moltes ocasions, la pèrdua dels molars superiors, comporta una pèrdua d’os important, dificultant la col·locació d’implants per a posar dents fixes. En aquests casos, l’elevació sinusal o elevació del si maxil·lar és la solució. Una cirurgia poc agressiva que ens permetrà recuperar l’os perdut i la col·locació del implants dentals.

Cirurgia oral i maxil·lofacial

Demana cita prèvia    icon-angle icon-bars icon-times