Header ortodòncia

Ortodòncia amb brackets i alineadors transparents

Solucions d’ortodòncia amb brackets metàl·lics, transparents o alineadors per a un somriure millor i una higiene dental optimitzada.

La malposició dental no només pot ser un problema estètic, si no també un problema funcional i de salut bucodental.

Des del punt de vista estètic cadascú li donarà la importància que cregui oportú, tot sabent que aconseguir un bon somriure és un motiu prou important per a fer un tractament d’ortodòncia. Ara bé, no tot és una millor estètica.

Una bona posició dental comporta una sèrie d’avantatges de tipus funcional i de salut bucodental. L’ortodòncia NO té edat. En qualsevol moment de la vida, és un bon moment per fer el tractament d’ortodòncia.

Des del punt de vista funcional una bona posició dental pot evitar problemes de l’articulació temporo-mandibular (ATM). Si l’articulació de la mandíbula li fa mal a l’obrir i/o tancar la boca, un dels possibles motius pot ser una malposició de les dents. Si les dents no tanquen correctament o quan fa els moviments habituals les dents tenen uns contactes no adequats, poden comportar un dolor, limitació d’apertura… de l’ATM. A més, aquest malposició, pot ocasionar uns desgasts a les dents que poden, també, donar sensibilitat, fractures, mobilitats… de les dents.

Una altra conseqüència de la malposició dental és la dificultat de tenir una bona higiene dental, és a dir, si tenim les dents mal posades, tenim una pitjor higiene, pel què augmenten els problemes de sagnat de les genives (gingivitis i/o periodontitis) i els problemes de càries.  Pitjor higiene, pitjor salut.

La correcció d’aquesta mal posició dental és el què s’anomena Ortodòncia. L’ortodòncia es pot realitzar de diferents maneres: brackets metàl·lics, brackets transparents o alineadors transparents. 

Amb les noves tecnologies podem corregir aquesta malposició emprant uns plàstics molt fins, de treure i posar, anomenats Alineadors Transparents. Comporten una ortodòncia més còmode pel pacient, una millor estètica, una higiene més fàcil però, també, un major compromís per part del pacient, de posar-se’ls totes les hores del dia, accepte per menjar i en el moment de fer la higiene.

Els brackets metàl·lics o els transparents poden ser més visibles, especialment els metàl·lics, però no requereixen d’aquest compromís per part del pacient ja que no es poden treure, però també tenen un inconvenient: dificulten la higiene bucal del pacient.

En tots els casos, el nostre equip d’ortodoncistes li explicaran els avantatges i desavantatges dels diferents tipus d’ortodòncia, la millor ortodòncia per a vostè.

Ortodòncia amb brackets i alineadors transparents

Demana cita prèvia  Preguntes freqüents

  S’ha de portar els nens a l’ortodoncista? No n’hi ha prou que el revisi un/a odontòleg/a? 

  El millor és fer una primera visita quan el nen/a ja té alguna dent. D’aquesta manera, ja es comença a familiaritzar amb el dentista i amb la cura de les seves dent. Algunes malformacions dentals i/o esquelètiques ja es poden començar a tractar a edats molt primerenques. A partir dels 8 anys, quan ja s’han desenvolupat les incisives superiors i inferiors definitives, la visita ja és molt important. Aquesta visita de control pot ajudar a diagnosticar qualsevol problema que pogués sorgir i corregir-ho d’inici.

  Quina és l’edat ideal per a començar un tractament d’ortodòncia en nens? 

  No hi ha una edat ideal. Els tractaments amb aparatologia amovible poden començar-se a partir dels 8 anys més o menys. Els tractaments amb aparells fixes es poden emprar un cop el nen o nena ja tenen les dents definitives. 

  L’objectiu d’aquests tractaments és el de moure totes les dents a la seva posició correcte, de tal manera que la mossegada sigui la correcta. 

  Quin avantatge presenten els alineadors transparents respecte als brackets tradicionals?

  A més d’una higiene bucal contínua i, algunes vegades millorada, resulta més fàcil portar un estil de vida actiu amb alineadors transparents que amb aparatologia metàl·lica o transparent fixa amb brackets. El tractament d’alineadors transparents consisteix en una sèrie d’aligners (alienadors) pràcticament invisibles i extraïbles que es canvien cada dues setmanes aproximadament per un nou joc d’aligners. Cadascun d’ells es fabrica específicament per a les teves dents i només per a les teves dents. 

  Com que els aparells són extraïbles, pots fer esport, tocar instruments musicals i, en general, facilitar totes les activitats quotidianes de forma normal. S’han de treure en el moment de menjar, rentant-se la boca abans de tornar-los a posar.

  Els adults poden portar ortodòncia?

  No hi ha edat límit per començar un tractament d’ortodòncia. Tot moment és bo per a millorar la seva salut i estètica dental amb ortodòncia.

  icon-angle icon-bars icon-times