Header implants ceràmics

Implants de titani i ceràmics

Els implants de titani són els més comuns, però oferim opcions ceràmiques (zircònia) per a aquells que prefereixen evitar metalls en boca o tenen al·lèrgies.

Els implants dentals són dels tractaments més demanats en l’actualitat per a poder recuperar aquelles dents perdudes. Els implants de titani, els més emprats, van ser “descoberts” fa més de 50 anys.

L’implant dental és un “cargol” de titani o d’algun aliatge de titani que substitueix a l’arrel de la dent natural. És a dir, fa d’arrel natural. Després s’ha de fer la dent, la corona, la qual anirà unida a l’implant mitjançant un cargol de fixació.

Actualment i per a totes aquelles persones que no volen tenir implants metàl·lics o en tenen al·lèrgia, podem fer servir els implants ceràmics (zircònia). La funció és la mateixa: substituir la dent natural perduda.

Sigui quin sigui el material emprat en els implants dentals, aquests van dins de l’os maxil·lar o mandibular. Per a tant, hem de poder tenir el volum necessari d’os. Aquí és on la regeneració òssia ens ajuda, tal i com hem comentat en l’apartat de Cirurgia Oral i Maxil·lofacial. 

En alguns pacients, i degut a problemes periodontals greus o haver perdut les dents molt temps abans, hi ha una greu manca d’os. Si aquesta mancança és al maxil·lar superior, tenim una possibilitat quirúrgica: els implants zigomàtics. Aquests implants són més llargs que la resta d’implants i van ancorats a l’os malar. Posteriorment es posen dents fixes.

Una altra possibilitat que tenim a la Clínica Dental del Dr. Oriol Cantó són els implants subperiòstics. Aquests implants es fan servir en pacients on hi ha una mancança important d’os en maxil·lar superior i/o mandibular. Si un cop fet l’estudi mitjançant imatges en 3 Dimensions veiem que no és possible o recomanable fer una gran reconstrucció òssia, els implants subperiòstics poden ser la solució. Aquests implants es fabriquen a mida de cada pacient i van col·locats sobre de l’os, no dins de l’os, i tapats per la geniva. La idea és poder posar unes dents fixes provisionals el mateix dia de la cirurgia, per, posteriorment, poder fer les dents definitives, tal i com es fa, també, amb els implants zigomàtics.

La cirurgia d’implants es realitza sota anestèsia local i, si vostè ho desitja, amb una petita sedació conscient.

Implants de titani i ceràmics

Demana cita prèvia  Preguntes freqüents

  Què són exactament els implants?

  Els implants dentals són una imitació de les arrels naturals de les dents, fets de titani, aliatge de titani o de ceràmica (zircònia). Com l’arrel natural, l’implant s’incrusta a l’os maxil·lar i serveix de suport de les futures dents. Les peces dentals noves es fixen a l’arrel artificial, amb fermesa i suavitat. L’aspecte de l’implant és molt natural i agradable, sent la millora forma que tenim avui en dia de substituir les dents perdudes. 

  Com sé que necessito un implant? 

  Quan s’ha perdut una o més dents, independentment de les causes de la pèrdua, s’han de reposar. També pot ser adequat per a substituir dents que s’han fet malbé i no es poden recuperar. Els implants ofereixen uns bons resultats després de més de 50 anys d’història clínica.  

  A més, gràcies als implants, es pot evitar que l’os dels maxil·lars perdin volum i facin malbé altres teixits que deteriorin l’aspecte de la cara, provocant un aspecte envellit o a la formació d’arrugues. 

  Si el meu os maxil·lar és tant reduït que no permet un implant, quina solució hi ha? 

  Per a aquests casos existeixen diferents alternatives entre les quals hi ha la regeneració òssia, a partir d’empelts ossis i/o gingivals, amb tècniques de bioenginyeria, implants zigomàtics o subperiòstics. Gràcies als avenços de la implantologia, la rehabilitació òssia té un índex molt elevat d’èxit. 

  Les dents seran perdurables i naturals? 

  La duració dels implants és la mateixa que la de les dents naturals. Les dents col·locades mitjançant implants dentals, semblaran els teus propis, ja que no només és l’objectiu de la implantologia recuperar la funcionalitat, sinó que l’estètica hi juga un paper fonamental en la confortabilitat i autoestima del pacient. Els resultats et sorprendran.

  icon-angle icon-bars icon-times